2009/02/15

Beauty Queen

Hejssan ja mukavaa sunnuntaita!

Lupasin kirjoittaa viikonlopun aikana kauneudenhoitorutiineistani, tarkemmin sanottuna siitä mitä tököttejä tungen kasvoihini. Mutta sunnuntai-iltahan on vielä viikonloppua ;)

Kasvojeni iho on hitusen kummallinen. Se on aina ollut enemmän rasvoittuvaan kuin koppurakuivaan päin, ja vuosia käytin iholleni (muka) sopivia tuotteita. Kunnes kerran Stockmannille eksyessäni istahdin tuoliin, jossa möllöttäessäni Lumenen konsultti testasi jollakin tieteellisen näköisellä vempaimella kasvojeni ihon kosteuspitoisuuden. Laite ei antanut minkäännäköistä lukemaa. Kasvojeni iho, etenkin poskista, oli aivan liian kuiva.

Hankin konsultin suosituksesta kosteuttavan naamion. Pikkuhiljaa huomasin, että kasvoni tarvitsevat yhä enemmän kosteutta. Liekö tämä yksi vanhenemisen vitsauksista? Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että minulla on pintakuiva sekaiho. Ja sekös aiheuttaa hankaluuksia oikeanlaisten tuotteiden löytämisessä. Kasvojeni T-alue rasvoittuu helposti, pahimpina alueinaan otsa, nenä ja nenänpielet taimiksiniitänytsanotaankaan. Leuka on vielä ihan siedettävä. Näppyjä en saa kovin usein, ja silloinkin ne tulevat aina samoihin kohtiin nassussani. Kutsun niitä stressinäppylöiksi, sillä yleensä ne tulevat jos on stressaava ajanjakso päällä. Poskeni ovat järjettömän kuivat ja imaisevat lähes kaikki voiteet sekunnissa.

Omalla kohdallani olen todennut toimivaksi yhdistelmäksi tarpeeksi voimakkaat puhdistusaineet ja hyvän ja riittoisan kosteutuksen. Näin T-alueen epäpuhtaudet saa puhdistettua, mutta kasvojen iho ei jää kiristäväksi ja kuivaksi. Edullisillakin tuotteilla selviää, kunhan ne ovat oikeanlaisia. Kalliiden tuotemerkkienkään putelit eivät ole hyödyksi, jos ne eivät ole omalle ihotyypille sopivia. Yleisesti ottaen puhdistustuotteiden kanssa ei ole niin tarkkaa. Kunhan saa meikin ja mahdolliset muut epäpuhtaudet pois. Sen sijaan kosteutuksen kannattaa aina panostaa, vaikka sitten myös rahallisesti, hieman enemmän.


Every Day


Tykkään käyttää aamuisin ja iltaisin erilaisia puhdistusaineita. Aamuisin jotain voimakkaampaa, jotta kasvot saavat heleän lähdön päivään. Pienet kuorivat rakeet saavat mukavasti verenkierron liikkeelle. Tällä hetkellä käytössäni on apteekista saatava, Neutrogena Visibly Clear Daily Scrub. Tuubissa lukee Blackhead Eliminating, ja vaikka minulla ei mustapäitä olekaan, ei niitä ainakaan pitäisi tulla :D Iltaisin pesen meikin pois Herbinan rasvoittuvan ja sekaihon puhdistusgeelillä. Jos meikkiä on esim. iltamenoissa ollut reilummin, käytän Lumenen meikinpoistoainetta. Lumenen Natural Code -sarja on hintaansa verrattuna laadukas, ja sen Skin Purifier -kasvovettä käytän aamuin illoin puhdistuksen jälkeen. Puhdistustuotteissa minulla ei ole varsinaisia suosikkeja, vaan käytän kausittain erilaisia ja pullon tyhjennettyä ostan yleensä aina jotain toista merkkiä. Luulen kyllä, että tuo Neutrogenan kuoriva puhdistusaine jää käyttöön pidemmäksi aikaa :)



Apteekista saatava ACOn Cliniderm Pure & Clean -sarja on kyllä pitänyt pintansa hyllyssäni kausittain jo muutaman vuoden ajan. Tällä hetkellä minulla on puhdistusvaahtoa sekä kasvovettä matkakokoisina purkkeina, jotka kulkevat mukanani viikonloppureissuilla. Pumppupullossa olevaa kosteusvoidetta tulee käytettyä lähinnä kesäisin, sillä se on sen verran kevyt. Tuotteet eivät ole järin voimakkaita, eivätkä ainakaan omalle iholleni yksistään riitä puhdistamaan. Herbinan loputtua voisin tosin hankkia jälleen tuota vaahtoa iltarutiineihin.



Kosteutus, kosteutus! Kesäisin käytän halpamerkkien kevyitä kosteusvoiteita, sillä ne riittävät aurinkovoiteen ja sävyttävän päivävoiteen rinnalla ihan hyvin. Talvella sen sijaan on syytä käyttää jotain voimakkaampaa. Päivävoiteen virkaa on jo muutaman talven ajan täyttänyt Lancôme Aqua Fusion -kosteusvoide. Itselläni on kevyempi versio tästä voiteesta, mutta olen testannut myös sitä superkuivalle iholle tarkoitettua voidetta, eikä sekään yllätyksekseni ollut liian rasvainen. Tätä kosteusvoidetta voisin suositella kaikille kaltaisilleni sekaihoisille, se on täydellinen :) Kosteuttaa hyvin, mutta ei jätä iholle rasvaista pintaa. Hinta voi kirpaista, mutta itse ostan purkin aina jostain alennuksesta, jolloin sen saa yleensä n. 40 eurolla. Tällä hetkellä yövoiteena minulla on Lumenen Vitamin C -sarjan Nourishing Night Care. Voide on todella tuhtia, ja hemmottelee kasvojen ihoa sillä aikaa, kun aivot lepäävät. Olen kyllä sitä mieltä, että tämä on ehkä hitusen liian hoitava minulle, vaikka sen pitäisikin sopia myös nuorehkolle iholle.



Silmänympäryksiä ei myöskään saa unohtaa. Ne vaativat oman kosteutuksensa, sillä kasvojen kosteusvoiteet ovat yleensä liian voimakkaita. Olen jo 10 vuoden ajan käyttänyt The Body Shopin Elderflower Eye Geliä. Geeli on kevyttä ja sopii siksi myös nuorelle iholle. Se laskee turvotusta ja tuntuu herättävän hyvin aamulla. Tänä talvena totesin, ettei geeli enää riitä, ja marssin hankkimaan samaisesta putiikista Aloe Eye Defense -voiteen. Pumppupullo vaikuttaa riittoisalta, ja voide kosteuttaa silmänympärystä geeliä paremmin, jättämättä kuitenkaan rasvaista kerrosta. Tämäkään ei kuulu hoitavimpiin voiteisiin, ja sopii siten myös nuorelle iholle.


Twice A Week


Pari kertaa viikossa teen normaalin iltapuhdistuksen lisäksi kunnon kuorinnan ja kosteutuksen. Kuorintavoiteissa en ole havainnut suuria eroja, mutta itse pidän esim. Freemanin tuotteista. Ne eivät ole yleensä turhan voimakkaita, tuoksuvat hyvältä ja ovat eläimillä testaamattomia.



Puhdistuksen, kuorinnan, kasvoveden ja silmänympärysvoiteen jälkeen laitan kasvoilleni Lumenen Rauhoittavan Kosteusnaamion. Ohjeet sanovat, että n. 10 minuutin jälkeen tulisi taputela ylimääräinen voide pois, mutta täytyy sanoa, että itselläni ei silloin ole enää mitään ylimääräistä mitä taputella :D Kaikki voide imeytyy janoiseen ihooni. Saatan lisätä sitä kuivalle poskien iholle vielä toisen kerroksen. Tämä naamio valitettavasti loppui juuri, ja ajattelin kokeilla The Body Shopin Vitamin E -kosteusnaamiota. Onko kellään kokemuksia siitä? Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan siitä, tai jostain toisesta kosteuttavasta naamiosta. Joskus käytän myös Lumenen virkistävää kosteusnaamiota, mutta se ei ole läheskään niin kosteuttava. Kerran viikossa laitan kuorinnan jälkeen kasvoilleni vielä The Body Shopin Honey & Oat 2-in-1 Scrub Maskin. Olen kokeillut myös mm. TBS'n basilikanaamiota ja Lumenen turvenaamiota, mutta tämä hunajainen kauranaamio on kyllä paras tähän mennessä. 10 minuutin vaikutusajan jälkeen iho tuntuu huomattavasti puhtaammalta ja myöskin kosteutetulta!

Jos kävisin viikottain saunassa, käyttäisin varmasti saunahunajaa tai tavallista hunajaa kasvonaamiona. En ole täysin varma onko kyseisillä tuotteilla eroa ollenkaan, vai onko esim. saunahunajan nimellä myytävä tuote koostumukseltaan helpompaa naamiokäyttöön. Jokatapauksessa, hunaja levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa muutamien minuuttien ajan, kun samalla istutaan löylyissä. Hunaja on yksi luonnon parhaista raaka-aineista itsetehtyjä hoitoja ajatellen. Se sekä puhdistaa että kosteuttaa.

Huh, tulipa tästä taas tarina! Täytyy sanoa, että himoitsen kosmetologille menoa kunnon ihonpuhdistusta varten. Ehkä se olisi syytä toteuttaa kesään mennessä. Talven kuonat pois ihohuokosista!

Oliko tästä sinulle hyötyä/ideoita tai onko sinulla vastaavasti antaa jotain vinkkejä kasvojen hoitoon? :)

p.s. Oon oikeasti saanut vihdoin jopa kuvattua myyntiin menevät vaatteet, suurimmaksi osaksi. Ensi viikonloppu ammottaa tyhjyyttään minkäännäköisestä ohjelmasta, joten saanen silloin laitettua ne huuto.nettiin asti, wohou!

7 comments:

  1. mulla ois haaste sulle mun blogissa :)

    ReplyDelete
  2. Jaa-a, mitähän kaikkia hormonihäirikköjä ja muita epäilyttäviä kemikaleja näistä mahtaa elimistöön imeytyä? Mistähän löytyisi aine joka putsaisi pintaa syvemmältä...

    ReplyDelete
  3. Vippe, koitanpa toteuttaa pian :)

    Anonyymi, sen ku tietäis!

    ReplyDelete
  4. Ah, ihana postaus <3 Sun iho vaikuttaa olevan kyllä ihan kuin mun iho!! Ainoo ero, että oon muutaman vuoden vanhempi, joten saatan jo tohtia käyttää hoitavampiakin tuotteita ;) Mun tekis oikeesti mieli kopioida itelleni ylös noi sun suosittelemat tuotteet ja marssia suoraa päätä kemppariin! Tossa on varmasti järkeä, että puhdistusaineet kannattaa olla niitä voimakkaampia (rasvasemmalle, epäpuhtaalle iholle) ja kosteusvoiteet sit kuivalle iholle. Mäkin voisin tehdä ihonhoito-postauksen lähiaikoina :D

    ReplyDelete
  5. mannapuuro, hyvä jos tuntui että on jotain apua :D Ja toivottavasti mahollisimman moni tuote toimis myös sulle, mikäli meet niitä hankkimaan :) Hyvästä kuorinnasta ja tollasestahan on tietty apua myös kuivalle iholle, kun saa kuolleen ihosulokun pois ja rasvat pääsee taas imeytymään paremmin.. Jään oottamaan sun postausta! :)

    ReplyDelete
  6. This is really interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your great post.

    Also, I've shared your website in my social networks!

    Here is my web site: ultimate hobbies

    ReplyDelete
  7. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this
    write-up and the rest of the site is really good.


    Also visit my web site; golf swing (http://bizpromotercourses.com/)

    ReplyDelete