2009/10/28

Synkkä arvonta

Kelloja on käännetty kesään päin, ja vaikka siinä voitettiin ylimääräinen tunti nukkumisaikaa, hävittiin iltojen valoisuudessa. Pahin pimeys on kuitenkin vielä edessä päin marraskuisen synkkyyden myötä. Märässä asfaltissa, alastomissa puissa ja loputtomassa sateessa on toki oma viehätyksensä, mutta olisihan se valosuuskin ihan kiva. Onneksi on olemassa kynttilät, ja pohjoisimmilla alueilla myös lumi, jotka tuovat pienen pilkahduksen pimeyteen.

Mutta tähän vuodenaikaan on entistä suurempi syy synkistellä ihan kunnolla. Siihen on lupa ja se on oikeastaan jossain määrin jopa velvoite. Mikäs sen parempaa seuraa myrskyiseen yöhön, kuin synkkä elokuva ja synkkää syötävää.



Arvotaan Jake Gyllenhaalin tähdittämän, kulttileffa Donnie Darkon dvd-versio sekä Malacon Must Moods of Black -karkkipussi. Arpaonni voi suosia, kun teet seuraavaa:

♥ Kommentoi tähän postaukseen kertomalla lempparisi synkistä asioista.
♥ Linkitä omaan blogiisi, niin saat toisen arpalipun.
♥ Jos et ole bloggari, keksi nimimerkki. Anonyymien kesken on vaikea arpoa.
♥ Odota maanantaihin klo 18.00 asti, jonka jälkeen ei enää voi osallistua.


Huom! Dvd ei sisällä suomenkielistä tekstitystä!! Käy siis vallan mainiosti englannin kielen harjoitteluun ;) Ja jos leffa tai kieli ei itseä miellytä, sen voi aina antaa jouluna eteenpäin.

*

Loppuviikko menee kuplatytöllä reissatessa, joskin viikonlopun soundtrack on jo ajastettu. Tosielämässä riennän Ravenwavesin luo. Tiedossa on opiskelujen lisäksi ainakin keikkailua, leffailua ja ystävien näkemistä. Näistä kaikista ja cheer-kisoista juttua ensi viikolla. Melkoista haipakkaa tämä elo taas! Olkoon sinun viikonloppusi kuitenkin rauhallinen ja rentouttava :)

34 comments:

  1. lemppari synkistä asioista? kauhuleffat ja kirjat :)

    ReplyDelete
  2. vampyyrit, pimeät illat, möröt, kaikki mikä pelottaa ni se on ihan huippua :)

    ReplyDelete
  3. Musta väri!

    Käytin ennen todella pirteän värisiä vaatteita, mutta nyt tunnen oloni kodikkaaksi lähinnä tummissa vaatteissa. Muutos on hyvä :)

    (mää yritän muistaa linkata tän huomisessa postauksessa, mutta oon aika hyvä unohtelemaan asioita!)

    ReplyDelete
  4. Rappioromantiikka! sekin on synkistelyä, tavallaan. Mustat yöt jolloin sataa ja tv:ssä pyörii tunnelmaan sopiva leffa (Donnie Darkoa en muuten ole nähnyt vaikka se oli kerran mulla lainassakin, vink vink :p). Ja synkistelymusiikki tekee toisinaan hyvää :)

    ReplyDelete
  5. Voi kakka, postasin juuri enkä oikein saa linkkausta sopimaan siihen, mutta lupaan koittaamuistaalaittaa sen seuraavaan! :)

    ReplyDelete
  6. Lisättäköön vielä tieto: Linkkasin, mutta julkaisu huomenna! :)

    ReplyDelete
  7. Uuh, mahtavaa! Ja mitkä ihanat palkinnot, oonkin miettiny et DD olis kyl sellanen elokuva, joka olis kiva löytyä hyllystä, mut ei oo tullu alelaareista sillon vastaan ku on tutkinu... :) Ja noi karkit on herkkuja!

    Mun lempparijuttuja synkistä jutuista... No tällä hetkellä sellainen lievä gootahtavuus ja mustuus iskee, ei mitenkään hirveän rönsyilevä sellainen, vaan juuri yksityisohdissa, joku mustilla kivillä varustettu bling-rannekoru tai aavistus hörhelöä muuten simppelissä kokonaisuudessa... :) Ja viitat! Kaikenlainen liehuvaisuus vaatteissa! ^^

    Linkkaan tätä varmasti seuraavassa postauksessani :)

    ReplyDelete
  8. Synkistä asioista ehdottomat lempparit on tällä hetkellä uusi musta läppärini ja toivottavasti kohta postista saapuva tuore iPod Nano, musta sekin. Korkealle listalla kipuaa myös musta talvitakkini, joka on täydellinen ja täydellisen lämmin. Ja kuka sanoi, ettei materia tee onnelliseksi?

    ReplyDelete
  9. Musta, syksy, metallimussiikki ainakin. Taisin olla ennen aika paljon synkempi tapaus <:)

    ReplyDelete
  10. Tällä hetkellä parasta synkkyyttä ovat viimaiset pimeät yöt, sateiset surulliset hetket ja pienet möröt pään sisällä. :)

    ReplyDelete
  11. Synkkyyksistä paras on ehdottomasti käveleminen illalla niinkin pelottavassa maassa kuin Suomi. Tähän aikaan vuodesta saa kivat väristykset, kun kävelee metsäpolkua pimeässä - ainoana turvanaan tietysti mp3, josta tulee karmivaa musiikkia (esimerkiksi Antti Tuiskua, sitä karmivampaahan ei juuri ole). ;))

    ReplyDelete
  12. Myöhästyin arvonnasta, mutta sanonpa silti, että Manaaja - the director's cut ja Emily Rosen riivaaja.

    ReplyDelete
  13. Juurikin kauhaelokuvat ja salmiakki.:)

    ReplyDelete
  14. Hei arvonta - kivaa :)

    Minun suosikkini synkistä asioista on varmaankin metallimusiikki ja mustat vaatteet - jokapäiväinen asia meikäläiselle, vielä näin "vanhemmillakin päivillä".

    Minulla on linkitys blogiisi sivupalkissa, mutta pistän sen vielä tämän päivän postaukseenkin.

    ReplyDelete
  15. Oon ihan mahdoton vampyyrifani ja olen kuluttanut suuren osan elämästäni vampyyrileffojen, -kirjojen ja -sarjojen parissa. Jos siis vampyyrit lasketaan synkäksi asiaksi. Toki musta väri on suosikkejani ja pimenevät illat on omalla tavallaan synkkiä, mutta ihania. Oon myös hirmuinen Donnie-fani, mutta jostain kumman syystä tuota leffaa ei hyllystä vielä löydy. Toivottavasti arpaonni suosii! :)
    Laitan blogiini huikkauksen tästä arvonnasta :)

    ReplyDelete
  16. Leffat ja halloween juhlat ;)

    ReplyDelete
  17. Synkkyys, tuo ihana kaverini niin hyvässä kuin pahassakin. :) Mutta lempparina taitaa olla musta väri vaatetuksessa ja mustavalkoiset, ah-kaikessa-pöhköydessään-ihanan-kamalat-kauhuelokuvat, eli niitä kauhuelokuvia sieltä vanhemmasta päästä.

    Linkittelen arvontaa blogiini.

    ReplyDelete
  18. Paras synkkä asia on myrskyinen syysilta + joku synkkä jännäri dvd-laitteessa!

    ReplyDelete
  19. Aika vaikea sanoa lempparia, koska melkein kaikki synkkä on mun mieleen! ;) Sanotaan nyt sit vaikka vampyyrit ja musta väri. ;)

    Linkkaan tänään blogissani!

    ReplyDelete
  20. Hei huippua! Edtomman parhaat synkät jutut on syksyllä öinen vesisade, silleen että tuuli vinkuu katoissa ja ikkunoissa.
    Kauhuleffat kynttilän valossa.
    Mustat korut ja vaatteet.

    ReplyDelete
  21. Kauhuleffat ja kauhu ylipäätään lajityyppinä.

    ReplyDelete
  22. Synkkyys itsessään on parhautta. Kaikki siinä on ihanaa; musta väri,vampyyrit,gotiikka,symbolit. jDore synkkyys!

    ReplyDelete
  23. En halua osallistua arvontaan, koska omistan kummatkin arvottavat esineet, mutta yhdyn synkkyys keskusteluun. Parasta synkkyyttä on tulla ulos saunasta mokillä metsän keskelle kylmään ja katsella taivaan kirkkaita tähtiä sekä höyryä, joka nousee, kun kuuma ihminen yhdistyy kirpeään iltaan.

    ReplyDelete
  24. Donnie Darko! Wuhuu!
    Mun suosikit synkistä asioista on musta huumori, tumma pukeutuminen ja pimeät huoneet (erityisesti ukonilman katselu ja kuuntelu sellaisesta).

    ReplyDelete
  25. Oijoi, Donnie Darko!
    Lempisynkkäily, hmm. Viime aikoina mieli on tosiaan ollut vähän mustana välillä, mutta joskus sellainen itsesäälissä itkeskely on jollain kieroutuneella tavalla mukavaakin. Ainakin, jos muistaa, että paremmat ajat ovat jossain vaiheessa tulossa :)
    Ootko muuten tulossa generateen? Ois kauhian kiva treffailla!

    ReplyDelete
  26. Glögi on parasta tässä pimeydessä.

    Miks niitä kelloja pitää siirtää, ihan sama onks aamulla valosampaa; iltaan sitä valoa tarvitaan. Miten tästä tavasta päästäis eroon?

    Linkkaan viikonlopu aikana.

    ReplyDelete
  27. Hmm.. "Synkissä asioissa" parasta voisi olla maahan pudonnut lehtimatto, pitkät yöt ja kauhuelokuvat.

    Ja pihalla oleva halloweenkeramiikkakurpitsa on aika suloinen.

    Eipä muuta.

    ReplyDelete
  28. rakastan synkkyyttä ! yhä aiemmin pimentyviä iltoja, sateisia lehtien täyttämiä katuja, tunnetta kun istuu yksin sisällä kynttilänvalossa ja pää täyttyy ajatuksista. niin ja rakastan elokuvia, olen ihan varma että donnie darko olisi suosikkini jos vain olisin nähnyt sen !

    ReplyDelete
  29. On niin vaikea valita, syksy on ihan paras aika vuodesta, kaikkineen! Mutta ehkä se kivoin asia on kävellä metsässä, kun tulee pimeä. Jos vielä sataa vähän vettäkin niin sen parempi. :)

    ReplyDelete
  30. Twin Peaks, pimeät illat, punaviini, musiikki, musta.

    Osallistun ja linkkaan, jos siis muistan tehdä niin :D Olen vähän harvapää, mutta yleensä olen muistanut mainita blogissani arvonnoista :)

    ReplyDelete
  31. Synkistä asioista lemppari on synkistelymusiikki!

    ReplyDelete
  32. Mmmm mielenkiintoinen arvonta! Ei tarvitse olla kuin pari päivää pois bloggerista ja täällä jo tapahtuu. :)

    Omia lempi synkistely-juttuja on ehdottomasti metalli-musiikki, mainittakoon bändeistä vaikkapa Danzig, Opeth, Mogwai, Sepultura, Isis ja Black Light Burns. Synkkä fiilis, mutta todella hyvä sellainen. :) Lisäksi tietty sateiset, myrskyiset yöt, jolloin on ihana kikatella ja kuherrella turvassa peiton alla, kauhujutut (kyllä, vielä aikuisenakin niitä on kiva kertoa!) ja Suomen syksy, ja varsinkin kaikki Halloweeniin ja tähän vuoden aikaan liittyvä. :) Kauhuelokuvat, hautausmaat, kuolleet lehdet ja niiden tuoksu, kylmä tuuli, sade, paljaat puut... Ja melankolia kaikenkaikkiaan.
    Ps. Oletko muuten kuullut elokuvasta Fourth Kind? Vaikuttaa todella hyvältä synkistely-leffalta. ;)

    ReplyDelete
  33. Pimeät talviyöt, lakritsi, musta nahka, ystävät joiden huumori on yhtä mustaa kuin omakin.

    ReplyDelete
  34. Syksy on ehdottomasti mun lempparivuodenaika. Synkät, tuuliset syysillat on ihan parhautta. Silloin on ihanaa sytyttää kynttilöitä ja kaivautua sohvan nurkkaan viltin alle joko oman mussukan tai hyvän kirjan kanssa.

    ReplyDelete